Vybrané ověřené vánoční recepty - 7.

Marta Štablová 11. 12. 2014

Křehké vločkové rohlíčky

10 dkg hladké mouky, 20 dkg ovesných vloček, 4 dkg vanilkového pudinku, 10 dkg másla, 5 dkg mletého cukru, nebo lžíce umělého sladidla.

Ovesné vločky dvakrát umeleme, přisypeme cukr, mouku a pudink. Vše spojíme máslem, popřípadě mlékem. Vyválíme a tvarujeme rohlíčky, které pečeme na lehce vymazaném plechu ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Horké můžeme obalovat v cukru.



Vanilkové rohlíčky bez ořechů.

36 dkg polohrubé mouky, 24 dkg tuku, 9 dkg cukru.

Upečené, ještě teplé obalujeme v cukru s vanilkou. Jsou výborné a křehké.



Vánoční ježci

30 dkg hladké mouky, 10 dkg másla, 10 dkg sádla, 10 dkg cukru krupice, 1 vejce, 80 polovin jader vlašských ořechů, trochu kokosové moučky, čokoládová poleva.

Z mouky, másla, sádla, vejce a cukru vypracujeme těsto, které rozdělíme na 80 kousků. Do každého zabalíme půlku vlašského ořechu tak, aby vznikly tvary připomínající ježky. Na jedné straně zašpičatíme čumáček. V mírně vyhřáté troubě upečeme. Upečeným ježkům namáčíme zadečky v čokoládové polevě a obalíme je ve strouhaném kokosu. Z polevy uděláme také očička.


Marta Štablová

Diskutujte nad tématem tohoto článku

Příspěvky diskuse

Diskuzní formulář s foto

Nahrát soubory ke stažení



Partneři a sponzoři

Slezská diakonie Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR A - FORUM CS Age Management o.s. eBRÁNA

© 2017, ŠEDESÁTKA, o.p.s. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑