Vybrané ověřené vánoční recepty - 6.

Marta Štablová 10. 12. 2014


Tatrankové pracny - výborné!

Rozpis: 2 hrnky hladké mouky, ¾ hrnku moučkového cukru, 4 tatranky, kostka ztuženého tuku, tuk na vymazání formiček.

Postup: Mouku promícháme s cukrem a nastrouhanými tatrankami. Přidáme nastrouhaný ztužený tuk a vypracujeme těsto. Kousky těsta vtlačujeme do tukem vymazaných formiček, klademe je na plech a ve středně vyhřáté troubě pečeme, dozlatova. Ještě teplé, pracny vyklopíme.



Tatrankové pracny č. 2

Rozpis: 30 dkg hladké mouky, 8 dkg cukr moučka, 25 dkg Hery, 3 ks tatranky, 2 ks kokosové kmeny.

Tatranky a kokosové kmeny nastrouháme a s ostatními ingrediencemi spojíme v těsto. Vymažeme formičky, dáme do nich těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Vyklopené pocukrujeme.



Výborná sladká kolečka.

Rozpis: 40 dkg hladké mouky, 10 dkg cukru, 1 smetol, 3 lžíce mléka.

Postup: Ze surovin vypracujeme těsto, vyválíme tenký plát, z něhož vykrajujeme kolečka. Klademe je na vymaštěný plech a po upečení slepujeme zavařeninou, nebo krémem.

Marta Štablová

Diskutujte nad tématem tohoto článku

Příspěvky diskuse

Diskuzní formulář s foto

Nahrát soubory ke stažení



Partneři a sponzoři

Slezská diakonie Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR A - FORUM CS Age Management o.s. eBRÁNA

© 2017, ŠEDESÁTKA, o.p.s. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑