Vybrané ověřené vánoční recepty - 12.

Marta Štablová 17. 12. 2014


Pudinkové kokosky.

4 bílky, 25 dkg moučkového cukru, 25 dkg strouhaného kokosu, ½ sáčku vanilkového pudinkového prášku, tuk na vymazání.

Bílky ušleháme s cukrem v páře, potom pomalu přidáváme kokos smíchaný s pudinkovým práškem. Na hodně vymazaný plech klademe lžíci kopečky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Tyto kokosky nejsou tvrdé, mohou se hned jíst.





Ferero Rocher

2 ks čokotatranky, 2 ks 3Dtatranky, 5 dkg mletých lískových ořechů, 6 polévkových lžic Nutely a na obalování lískové ořechy.

Tatranky umeleme, přidáme ořechy a Nutelu. Vypracujeme těsto, tvarujeme kuličky a obalujeme v pomletých lískových oříškách. Necháme ztuhnout.





Strojkové kokosové cukroví

30 dkg Hery, 25 dkg cukr moučka, 45 dkg hladké mouky, 15 dkg maizeny, 1 vanilkový cukr, ½ prášku do pečiva, 2 vejce, 2 žloutky, 25 dkg kokosu. Vše smícháme a vytlačujeme strojkem různé tvary. Pečeme 20 minut při 180°C. Když do první třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, lezou pak ze strojku postupně čím dál světlejší melírovaní hadi.



Kuličky ze sladkých zbytků

Zbytky polev, zbytky oříšků, zbytky krémů, polámané cukroví. Na obalení čokoládová poleva a kokos moučka.

Pokud máme málo sladkých drobků, přidáme rozdrcené dětské piškoty. Vše promícháme, můžeme přidat rum (mléko). A trochu másla, pokud se drobečky nespojují. Z hotové hmoty tvoříme kuličky, namočíme do čokolády a obalíme v kokosové moučce. Necháme v chladu ztuhnout.

Marta Štablová

Diskutujte nad tématem tohoto článku

Příspěvky diskuse

Diskuzní formulář s foto

Nahrát soubory ke stažení



Partneři a sponzoři

Slezská diakonie Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR A - FORUM CS Age Management o.s. eBRÁNA

© 2017, ŠEDESÁTKA, o.p.s. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑