Vybrané ověřené vánoční recepty - 11.

Marta Štablová 15. 12. 2014

Rumové dortíčky s polevou.


12 dkg másla, 12 dkg cukru, 12 dkg hrubé mouky a 3 vejce.

Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky s máslem, cukrem a moukou smícháme a vypracujeme těsto. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto poklademe na plech, vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme. Po dopečení přímo na plechu v ještě teplém těstu vykrajujeme kolečka v průměru tří centimetrů.

Zbytek z vykrájeného těsta vložíme do misky, přidáme přiměřené množství vlašských ořechů, trochu másla, kandované ovoce, pár rozinek a 2 lžíce rumu a dochutíme marmeládou. Vzniklou směsí slepíme kolečka a potřeme je polevou.

Poleva:

8 dkg másla, 8 dkg cukru a jednu lžíci kakaa. Ingredience nejprve rozehřejeme ve vodní lázni, pak do ní přidáme 3 lžíce mléka a jednu vrchovatou lžíci Solamylu. Směsí potíráme připravená kolečka.





Schwarzenberské rohlíčky.

28 dkg polohrubé mouky, 14 dkg nastrouhaných ořechů, 16 dkg másla, 6 dkg strouhané čokolády, 7 dkg moučkového cukru, 2 žloutky, bílky na potření, zavařenina, čokoláda, nastrouhané ořechy, nebo strouhaný kokos na obalení.

Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto, vyválíme je a tvořítkem vykrajujeme rohlíčky. Urovnáme je na vymazaný plech, potřeme bílkem a upečeme. Vychladlé rohlíčky spojíme zavařeninou, špičky namočíme do čokolády a posypeme ořechy, nebo kokosem.


Marta Štablová

Diskutujte nad tématem tohoto článku

Příspěvky diskuse

Diskuzní formulář s foto

Nahrát soubory ke stažení



Partneři a sponzoři

Slezská diakonie Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR A - FORUM CS Age Management o.s. eBRÁNA

© 2017, ŠEDESÁTKA, o.p.s. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑