Sýr v zelném listu - 2.

Marta Štablová 18. 11. 2014

Sýr v zelném listu - 2.



Suroviny pro 4 porce:
8 zelných listů, 100 g taveného roztíratelného sýra, 100 g tvrdého sýra (na strouhání) Eidam, 100 g brynzy, 1 lžička pepře, sůl dle chuti, zelená petrželová nať, olej


Na trojobal:
2 vejce, dle potřeby hladká mouka a strouhanka



Náplň:
cibuli nakrájíme nadrobno, mírně osmahneme

Nastrouháme tvrdý sýr, k němu vmícháme postupně tavený sýr, brynzu, cibuli i jemně nakrájenou zelenou nať a osmahnutou cibuli.



Postup:



Zelné listy omyjeme, spaříme v horké vodě, tvrdou část listu poklepeme, aby změkla. Na vychladlé zelné listy dáme doprostřed 2 lžíce náplně. List svineme z obou bočních stran opatrně, aby náplň nepřetékala. Přeložíme delší strany listu. Popřípadě zajistíme párátkem. Obalíme v trojobalu a dáme smažit.


Marta Štablová

Diskutujte nad tématem tohoto článku

Příspěvky diskuse

Diskuzní formulář s foto

Nahrát soubory ke stažení



Partneři a sponzoři

Slezská diakonie Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR A - FORUM CS Age Management o.s. eBRÁNA

© 2017, ŠEDESÁTKA, o.p.s. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑